Soya

f. 05.08.2005
Savnet siden 05.05.2007

Efter Müesli’s død var vi i vildrede: Skal Pasta have selskab af en ny kat???
Allerede ugen efter havde vi dog fået pisket en stemning op, og havde tilmed formået at overbevise os selv om at “det er udelukkende – eller i hvert fald mest – for Pastas skyld…”
Killingen blev hentet i Hundested og var fra begyndelsen ikke just begejstret for at bo hos os. Det første den gjorde var at sætte kløerne i Toms arm, mens den hvæsede det bedste den havde lært. Den spenderede derefter hele aftenen med at forsøge at gøre sig usynlig bag en tidsskriftholder mens den græd hjerteskærende…

soya1

Pasta var ikke ubetinget begejstret for det nye selskab. Faktisk sagde Pasta lyde, som vi ikke anede kunne vrides ud af dens strube…

Allerede dag 2 var der forandring. Killingen græd fortsat konstant, men var nu væsentlig mere imødekommende. Faktisk var den temmelig kælen, og viste bestemt ikke længere nogen form for aggression når den blev kløet på maven. Vi kløede den i 4 dage inden den fik navnet Soya.
Sjældent har vi set en mere kælen killing, og sjældent har vi hørt en så lille kat lave så meget spektakel. Den har tilsyneladende besluttet sig for at vræle hver gang vi er ude af syne – dvs. også om natten, hvor den indtil videre er skilt fra Pasta og derfor bor på “sit eget værelse”. Desuden vræler den også når vi er i nærheden, men ikke lige sidder med den på armen – bare lige for at gøre opmærksom på sin tilstedeværelse. I skrivende stund har den blokeret min højre arm, hvor den ligger og spinder højlydt.

soya2

Pasta og Soya tåler hinanden, men er fortsat ikke perlevenner. Dog er de allerede nu i stand til at indtage et måltid side om side.

Vi så Soya sidste gang d. 05.05.2007, inden vi tog afsted til barnedåb. Vi kom hjem dagen efter, men kun Pasta kom os i møde. Soya var desværre bortgået, eller afgået ved døden på en eller anden måde.
Vi opgav lidt efter lidt håbet om, at Soya kom hjem – det mest frustrerende er dog, at vi ikke aner hvad der er sket. Men sådan er det nok at have udekatte, desværre…