Chutney

f. 01.08.2007

D. 19. januar “08 var en ganske almindelig vinterdag… Tom var gået i haven og Jens Christian og Rikke var gået en tur ned til naboen for at se om hesten var ude…

Hesten var der ikke, men til gengæld mødte de på vejen en lille sort og hvid killing, som viste sig at være ekstremt kælen. Faktisk var den så kælen, at Jens Christian måtte bede den om at flytte sig, da den saksede ind og ud mellem benene på ham.

Da vi gik hjemad fulgte katten efter… men det lykkedes os at hægte den af nede ved naboen.. Troede vi. Vi nåede kun lige akkurat at fortælle Tom om den lille kat, der lignede Postmand Pers Emil før den højlydt kom galoperende op gennem haven. Vi klappede den lidt på hovedet inden vi sagde pænt farvel til killingen, og bad den gå hjem, da vi skulle ind og drikke kaffe.

Så snart kaffen var på bordet inde i køkkendet hørte vi nogle banke på ruden. Det var katten, der nu stod og padlede på terassedøren, mens den højlydt gjorde opmærksom på, at den gerne ville ind…

chutney1

Vi forsøgte at ignorere det lille væsen, men efter 5 timers konstant padlen på døren, ringede vi til naboen, hvis indkørsel vi havde set katten i første gang… Hun kunne fortælle at katten var herreløs, og kom fra en nærliggende gård, der var gået på tvangsauktion.. Efter en kort rådslagning lukkede vi katten ind i køkkenet, gav den en loppekur og lidt mad. Om aftenen sendte vi den ud igen… vistnok udfra devicen om at den jo nok godt ville hjem til sin familie. Katten havde imidlertid besluttet sig for, at vi skulle være dens nye familie, for allerede klokken 6 næste morgen padlede den igen på terassedøren… Eftersom vi jo her i familien har tradition for at hente vores kattenavne i spisekammer-regi, lavede vi en lang liste med diverse madvarer. Ét efter ét blev navnene streget ud, og til sidst sad vi med en veltilfreds kattekilling med navnet Chutney.

Chutney blev i den følgende uge vaccineret, steriliseret og øretatoveret. Dyrlægen vurderede Chutney til at være ca. 6 måneder gammel, men lille af vækst p.g.a. dårlig foder og pleje.

chutney2