Så så man lige os tabe DM

Efter en noget svingende præstation i DcH’s A-klasse lykkedes det Cocio og undertegnede at blive udtaget til DcH’s DM 2016 i Næstved. Dermed var vores tredje DM-udtagelse i hus, og det var en stolt og glad ekvipage, der satte kursen mod Sjælland en fredag i september.

DM forløber over to dage, og allerede på førstedagen stod det klart, at vi ikke skulle gøre os nogen forhåbninger om at komme hjem med en placering i den bedre halvdel. Eftersøgnings-øvelsen gik op i hat og briller, da terrænet var meget åbent og hunden løb målrettet efter de få, potentielle skjulesteder. Egentligt smart nok tænkt af hunden, men det er ikke det man vil se i DcH. Så vi nåede desværre ikke rigtig at komme i gang, før vi blev stoppet.

Dag 2 gik ikke meget bedre, da Cocio fandt det mere interessant at spise friske kornspirer end at gå spor. Så også der blev vi stoppet, faktisk efter præcis samme opskrift som til DM i B-klassen. Der sker åbenbart et eller andet med hunden og mig, når vi kommer til DM, for normalt går den et hæderligt spor. Bare ikke til DM, hvor alt står på spil.

Lydigheds-øvelserne gik derimod rigtig fint, og vi opnåede at få 8 10-taller i bogen på dén konto. Det tæller desværre ikke så meget som de øvelser vi kiksede, så det samlede resultat blev en skuffende sidsteplads. Vi må holde fast i, at vi blev udtaget som værende blandt de 24 bedste i A-klassen, og blot acceptere at planeterne ikke stod helt optimalt, den weekend i Næstved.

Nu gælder det E-klassen, men næppe med konkurrencer i samme omfang som tidligere. Dels er der ikke så mange, dels er hunden jo ved at være lidt oppe i årene. Mit personlige mål var at komme i Eliteklassen med Cocio, og det har jeg nået – så nu gider vi ikke køre benhård træning med logføring i Excel-ark og apps på telefonen. Efter 5 år på den måde skal vi til at hygge os lidt mere, mens vi endnu kan.

Gamle gråskæg...
Gamle Gråskæg…

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *